Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Een vogelvoederpakket voor woonzorgcentrum Sint Vincentius in Ekeren

De natuur biedt in deze moeilijke periode aan veel mensen troost en afleiding. Tijdens de huidige coronacrisis hebben de bewoners en zorgmedewerkers in woonzorgcentra het zwaar te verduren gehad. Daarom werkt Natuurpunt, de grootste natuurvereniging in Vlaanderen, samen met Vivara en schenken ze het woonzorgcentrum Sint Vincentius in Ekeren een mooie vogelvoederplaats. 

Marthe Pauwels, die al jaren het woonzorgcentrum betrekt bij het Vogeltelweekend, en Willy Ibens, onze voorzitter, gingen op 14 december samen het pakket afgeven:

“Mensen kijken in deze tijd van sociale distantie meer om zich heen. De natuur – ook in de eigen achtertuin – valt weer meer op en geeft plezier en ontspanning. Door een vogelvoederplaats te installeren trek je heel wat vogels aan, zeker als het wat kouder wordt zoals nu. Zo valt er elke dag wel iets te beleven en kunnen de bewoners ook meetellen tijdens Het Grote Vogelweekend in januari waarbij we oproepen om de vogels in je tuin te tellen en de gegevens door te geven aan Natuurpunt.

Onze natuurgebieden werden massaal bezocht de afgelopen maanden. Voor ons zijn het drukke tijden, maar we beseffen maar al te goed dat veel sectoren momenteel enorm hard geraakt worden. We willen iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook onze missie – het helpen en beschermen van de natuur – niet uit het oog verliezen.”

Marthe overhandigt het vogelvoederpakket aan directrice Anne Cauwe – foto: Willy Ibens

Bij het woonzorgcentrum wordt een complete vogelvoederplek geplaatst, voorzien van een voederpaal, reuze voedersilo, voederhuisjes, voer en een nestkast. Het najaar is een prachtig seizoen om de vogels van dichtbij te aanschouwen, ze zijn veelvuldig te bewonderen in de tuin en zijn druk in de weer om iets lekkers te bemachtigen waardoor ze weer bestand zijn tegen de weersinvloeden van het seizoen.

Aan een vogelvoederplaats laten de vogels zich nog meer zien bekijken. “Ik hoop dat zowel bewoners als personeel daardoor af en toe hun zorgen een momentje opzij kunnen zetten om te genieten van al het leven om het huis”, aldus Jan Thomassen, directeur van Vivara. 

Related Posts