Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Natuur.steun

Doe een gift

Je kan je geliefde natuurgebied steunen, maar ook schenken aan ons of ons in je testament opnemen. En ook als bedrijf kan je je steentje bijdragen. Bovendien ontvang je bij elke gift van 40 euro of meer een fiscaal attest.

Steun je favoriete natuurgebied

Je kan elk natuurgebied in Antwerpen Noord & Kempen financieel steunen via een overschrijving of door online te doneren. Klik hieronder op het natuurgebied van je keuze om alle informatie daarover terug te vinden (wel even naar beneden scrollen).

Belastingsvoordeel

Bij elke gift van 40 euro of meer ontvang je een fiscaal attest. Alle giften die Natuurpunt in één kalenderjaar van jou ontvangt, tellen we samen. Via de belastingen recupereer je 45 procent van jouw gift

Een grotere gift?

Wil je Natuurpunt graag steunen met een groter bedrag? Ook dat kan!

Je kan kiezen voor een gebied, een soort, een biotoop, een groep in onze samenleving waarvoor natuur een groot verschil maakt: er is echt heel veel mogelijk.

Schenken aan Natuurpunt

Je kan ook grond of materiële goederen schenken aan Natuurpunt.

Schenking van gronden

Gronden die bij onze natuurgebieden liggen, krijgen sowieso een verzekerde bestemming als natuurgebied.
Gronden daarbuiten, kunnen een nieuw natuurgebied worden, of geruild worden met gronden in een ander natuurgebied.

Schenking van goederen

Schenk je materiële goederen, dan worden die geregistreerd. Natuurpunt betaalt hierop beperkte schenkingsrechten. De goederen zullen verkocht worden en de opbrengst wordt integraal besteed aan natuurprojecten.


Natuurpunt opnemen in je testament

Geregeld besluiten mensen om een legaat op te nemen in hun testament. Voor legaten aan een vzw zoals Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen voorziet de wetgever erfenisrechten van slechts 8,8%. Zo weet je dat jouw schenking bijna volledig ten goede komt aan onze vereniging. De opbrengst van deze legaten gebruiken we voor de aankoop van natuurgebieden.

Er bestaan verschillende formules. Het systeem van duolegaten bijvoorbeeld is zowel voor het goede doel als voor je erfgenamen een interessante formule. Zeker als je erfgenamen verre familieleden zijn of zelfs mensen met wie je geen familieband hebt. Met dit systeem betalen zij immers geen torenhoge successierechten.

Overweeg je ook om die stap te zetten en onze vereniging te begunstigen, dan raden wij je aan een notaris te raadplegen. Die kan je exact meededelen hoe je te werk moet gaan en welke formule best bij jou past. Voor meer informatie kan je terecht bij Willy Ibens.

Steun Natuurpunt met je bedrijf

Natuurpunt zoekt samenwerking met partners die het natuurbehoud in Vlaanderen willen vooruithelpen. Daarbij kiezen we bij voorkeur voor een structurele samenwerking, liefst op langere termijn. 
Maar ook eenmalige of kortlopende acties zijn mogelijk. Natuurpunt zoekt daarmee versterking op meerdere vlakken. Financiële middelen voor een structurele uitbouw van de vereniging of voor specifieke projecten en acties. 

Hoe kan je ons steunen?
Blijf op de hoogte

Geef een seintje via Facebook