Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Natuur.actief

Zelf aan de slag

Zin om zelf ook een steentje bij te dragen aan de natuur? Dat kan – en wel op verschillende manieren. In de lijst hieronder vind je ongetwijfeld een leuke actie terug die helemaal bij jou past!

Help onze vogels in de winter
Help onze vogels in de winter

Voor vogels is de winter een moeilijke periode. Jij kunt hen daar doorheen helpen door bij te voederen. We zetten alle voedertips nog eens op een rijtje.

Maak een insectenwand
Maak een insectenwand

Een bijenhotel kan een simpel bakje zijn dat je vult met houtblokken, holle stengels en eventueel leem. Een wijnkistje, theepot, blikken doos… zijn prima basisproducten.

Help bij de paddenoverzet
Help bij de paddenoverzet

Draag jij de pad ook in het hart en ben je bereid om één of meerdere avonden of ochtenden per week deze dieren te helpen? Neem dan zeker contact op met de verantwoordelijken van onze paddenoverzetacties.

Red de egels
Red de egels

Geef een egel nooit melk. Dat is regel nummer één als je een egel ziet. Deze tip en andere weetjes helpen je op weg op je tuin egel-vriendelijk te maken.

Zelf een nestkastje bouwen
Zelf een nestkastje bouwen

Het is natuurlijk altijd leuk – vooral voor kinderen – om zelf een nestkastje te bouwen. De winter is erg geschikt om nestkastjes te maken.

Verzamel lege toners & cartridges
Verzamel lege toners & cartridges

Verbruikte cartridges en toners zijn perfect te recycleren. Breng ze naar een inzamelpunt en je steunt er de natuur mee.

Activiteiten
Blijf op de hoogte

Geef een seintje via Facebook