Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Zelf aan de slag

Lege toners en cartridges verzamelen

Verbruikte cartridges en toners zijn perfect te recycleren. Breng ze naar een inzamelpunt en je steunt er de natuur mee.

De bescherming en het beheer van natuur in onze omgeving vraagt een voortdurende inzet van mensen én middelen. Daarom startte Natuurpunt Antwerpen Noord met een permanente fondsenwervingsactie: de inzameling van oude cartridges en toners voor meer en betere natuur.

Oude cartridges & toners kunnen gerecycleerd worden …

Probleem is echter dat in België momenteel maar een zeer kleine fractie van de verbruikte cartridges en toners wordt ingezameld voor recyclage. 80% van de gebruikte toners en cartridges belandt nog steeds op de afvalberg.

Tegen deze achtergrond groeide het idee om samen te werken met Tomson Recycling BVBA. Tomson is een bedrijf, gespecialiseerd in het inzamelen en sorteren van gebruikte cartridges en toners. Tomson Recycling recycleert en zorgt hiermee voor een aanzienlijke daling van de printerafvalberg.

De inzameling van cartridges en toners gebeurt via inzamelboxen die in het hele land zijn opgesteld in (computer)winkels, kantoren, scholen, clubhuizen, enz. De boxen worden op geregelde tijdstippen door Tomson leeggemaakt.

Natuurpunt ‘hamstert’ oude cartridges en toners

Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen heeft zo’n inzamelbox. Voor elke cartridge of toner die in onze inzamelbox belandt, ontvangen we een kleine commissie. De opbrengst hiervan gaat integraal naar onze natuurgebieden. Gooi je lege exemplaren dus niet zomaar weg, maar breng ze naar het Natuur.huis.

Niet alle cartridges en toners zijn recycleerbaar. Tomson streeft ernaar de inzameling zo ecologisch en economisch mogelijk door te voeren. Omdat vulbuizen en wast-toners (= de afvakbakjes) geen plaats hebben in het recyclageproces vragen wij vriendelijk deze niet binnen te brengen.

Opgelet: deze toners en cartridges zijn NIET recycleerbaar

Activiteiten
Blijf op de hoogte

Geef een seintje via Facebook