Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Wil je de leukste plekken van het fort ontdekken? Kom dan mee met een van onze fortgidsen en laat je verrassen door de unieke combinatie van natuur en monument.

Onze fortgidsen

We nemen je mee door de originele gangen en kamers van het fort, maar laten ook zien hoe de natuur het 112-jarig fort heeft overgenomen. We stappen dus een stuk terug in de tijd, maar besteden ook aandacht aan de huidige bewoners van het fort: de vleermuizen.

We organiseren wandelingen in Fort Ertbrand op:

• Zondag 21 april 2024, van 14 tot 16 u (VOLZET)
• Zondag 19 mei 2024, van 14 tot 16 u
• Zondag 16 juni 2024, van 14 tot 16 u (VOLZET)
• Zondag 18 augustus 2024 2024, van 14 tot 16 u
• Zondag 15 september 2024, van 14 tot 16 u

Een bezoek aan het Fort van Ertbrand kost € 4 per deelnemer. De betaalgegevens krijg je bij inschrijving. Honden zijn niet toegelaten op de fortsite. Tijdens een bezoek aan het Fort van Ertbrand draag je best stevig schoeisel of laarzen en breng je ook een zaklamp mee. De wandelingen zijn avontuurlijk en daardoor niet geschikt voor rol– of kinderwagens.

Reserveren is noodzakelijk, en kan via volgende link: https://forms.gle/zaYUYKh2hhA7ogAZ8

Het is ook steeds mogelijk om een individueel bezoek onder begeleiding aan te vragen. Neem contact op met het Natuur.huis in Ekeren (antwerpennoord@natuurpunt.be of 03 541 58 25) en vermeld de gewenste datum, het aantal deelnemers en je contactgegevens. De aanvraag dient minstens vier weken op voorhand te gebeuren. We hebben ook een specifiek aanbod voor scholen.

Ook door het Ertbrandbos organiseren we wandelingen. Onze natuurgids neemt je mee op een verrassende wandeling door het bos en je ontdekt hoe de dieren en planten zich op dat moment gedragen. Boeiend om te volgen. Voor de boswandelingen hoef je niet vooraf in te schrijven.

De volgende boswandeling gaan door op:

• Zondag 6 oktober 2024, van 14 tot 17 u

Related Posts