Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Dag van de Natuur in Ertbrandbos

Op zaterdag 27 november 2021 is er weer de Dag van de Natuur. Die dag nodigt Natuurpunt Antwerpen Noord en Kempen iedereen uit om mee te komen helpen met het aanplanten van een bosrand tussen de KMO-zone Van Wellen en het Ertbrandbos in Kapellen.

Waarom is natuurbeheer nodig?

Het hele jaar door voert Natuurpunt beheerwerken uit in haar natuurgebieden.

Hooilanden maaien geeft orchissen meer groeikansen. Wilgen knotten zorgt voor broedholtes voor de steenuil. Houtkanten aanleggen doen we voor vlinders en insecten. Rietlanden boomvrij houden is nodig voor allerlei rietvogels. En wandelpaden onderhouden geeft kansen voor meer natuurbeleving.

Het beheer in Natuurpuntgebieden wordt uitgevoerd door vrijwilligers, georganiseerd in beheerteams en ondersteund door professionele terreinploegen van Natuurpunt. Natuurpunt doet jaarlijks een brede oproep om mee de handen uit de mouwen te komen steken. Want vele handen maken het werk licht werk en je kan kennis maken met de vrijwilligers die het hele jaar door de natuur in je buurt beheren.

Wat doen we?

Dit jaar planten we met onze afdeling bomen en struiken op de rand van het Ertbrandbos in Kapellen.

De herfst is hiervoor ideaal omdat het groeiproces van de jonge bomen dan even stopt.

Met deze nieuwe aanplant van zomereik, winterlinde, lijsterbes en meidoorn gaan we afgestorven fijnsparren vervangen. Zo verjongen we het bos en zorgen we voor meer variatie. Dat heeft een grote meerwaarde. Het verhoogt de biodiversiteit en maakt het bos robuuster en beter bestand tegen storm, ziektes of plagen. Daarnaast planten we verschillende struiksoorten aan zoals sporkehout en sleedoorn die voor mooie en gevarieerde bloemrijke bosranden zullen zorgen.

Afspraak om 10 uur aan de toegangsweg tot de KMO-zone Van Wellen – Klinkaardstraat 210, Kapellen.
Breng indien mogelijk een stevige schop mee en doe werkschoenen aan.

Related Posts