Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Lichenen (of korstmossen) zijn een symbiose van alg en schimmel en werkelijk overal te vinden in veel verschillende kleuren en vormen. Van kauwgomachtige plekken op (stoep)stenen, tot oranje rozetten op daken. Bijna elke boom heeft verschillende soorten op zijn schors. Als je ze wilt zien vind je ze overal.

Eikenmos

Het zijn pioniers en zeer gevoelig voor luchtverontreiniging omdat ze hun voeding uit de lucht halen i.p.v. uit wortels, dus echte indicators van luchtkwaliteit en klimaatverandering.

Vals dooiermos, groot boerenkoolmos, zwarte grafkorst, rendiermos, gevorkt heidestaartje en muurzonnetje zijn maar enkele van de tot verbeelding sprekende namen.

Witstippelschildmos – Joris Pinseel

Wil je meer leren over deze curieuze creaties van de natuur schrijf je dan via deze link in voor deze boeiende cursus die wordt gegeven door Hans Vermeulen van Natuurpunt Natuuracademie.

Theorie op woensdagavond 4 september 2024 van 19.30 tot 22.30 u in de Ecoloods in Ekeren, Donkweg 1.

Praktijklessen zijn op zaterdag 14 en 28 september 2024 van 9.30 – 12 u, de locatie wordt meegedeeld in de cursus.

Prijs: € 30 (leden) en € 40 (niet-leden) te betalen op rekening BE77 2200 3405 7342 met vermelding van je naam en Cursus Korstmossen. Maximaal 25 personen kunnen deelnemen.

Related Posts