Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Cursus Libellen

In onze reeks natuurcursussen voor het grotere publiek werpen we dit voorjaar een blik op de groep insecten die, naast hun verwanten de dagvlinders, zowat het meest in het oog springen.

Waterjuffer

Libellen zijn kleurrijke luchtacrobaten die al eeuwen tot de verbeelding spreken. Ze duiken dan ook regelmatig op in fabels en broodjeaapverhalen. Maar hun echte leven is niet minder boeiend. In deze cursus geven ze hun geheimen prijs. Zo vinden we verlichting bij het lantaarntje, leren we smaragdlibel en koraaljuffer naar waarde schatten en komen we te weten wat paardenbijters en glassnijders op hun kerfstok hebben.

Smaragdlibel

Daarnaast gaan we ook eens kijken naar welke libellen we in de omgeving, onder meer langs de Antitankgracht, kunnen aantreffen.

Blauwe glazenmaker

De theorie bestaat uit 2 lessen van telkens 3 uur en die zullen doorgaan in zaal De Polygoon, Kapellei 15 in Maria-ter-Heide (Brasschaat). De praktijkuitstappen zullen plaatsvinden in het werkingsgebied van Natuurpunt Antwerpen Noord. De prijs van de cursus bedraagt € 20 voor leden van Natuurpunt en € 50 voor niet-leden, en zo ben je meteen ook lid.

Theorie:
Maandagen 23 en 30 mei 2022, 19.30 – 22.30
Zaal De Polygoon, Kapellei 15, Maria-ter-Heide (Brasschaat)

Praktijk:
Zaterdagen 11 juni en 2 juli 2022, voormiddag
Locaties wordt tijdens de theorielessen meegedeeld

Inschrijven verplicht via https://forms.gle/Th4FxavzsyKNuysq6

Omwille van de huidige coronamaatregelen zijn de inschrijvingen beperkt tot 30 personen.
Indien de cursus door gewijzigde coronamaatregelen niet live kan doorgaan wordt hij online gegeven.

Je inschrijving is pas geldig NA overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE77220034057342 van Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen, met vermelding van de naam van de cursist, de cursusnaam en je lidnummer (indien van toepassing).

Related Posts