Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Cursus zoogdieren

In 2016 organiseerde Natuurpunt Antwerpen Noord, kern Brasschaat een cursus Zoogdieren, waarin we de zoogdieren in de buurt van Brasschaat zijn gaan opzoeken. Voor velen was dat een eerste kennismaking met de rijkdom aan zoogdieren hier in de buurt.

Ondertussen is er op zoogdierengebied heel wat veranderd. De boommarter is nu in ons werkingsgebied een frequent geziene gast, Chinese muntjaks hebben onze bossen gekoloniseerd, we vinden regelmatig sporen van otter langs de Antitankgracht, de bever staat aan onze grenzen en de wolf is zowel vanuit het noorden, oosten en zuiden opgerukt tot in het noorden van Antwerpen. En boven alles hebben we ondertussen een Zoogdierenwerkgroep die al die waarnemingen en het studiewerk wil coördineren en aanmoedigen.

Meer dan voldoende dus om de zoogdierencursus nog eens te herhalen, aangevuld met nieuwe informatie en inzichten en de meeste recente waarnemingen uit onze omgeving.

De theorie bestaat uit 6 lessen op woensdagavond van telkens 3 uur (19.30 – 22.30 u) waarvan 1 sessie specifiek over zoogdieren in ons werkingsgebied, en een praktische sessie sporen zoeken en wildcamera’s. Alle zoogdieren buiten de vleermuizen worden behandeld. De sessies zijn deels theorie, deels praktijk. We zoeken nog geschikte locaties in onze regio. De lessen worden gegeven door Joeri Cortens en Michiel Cornelis. De praktijkuitstap zal plaatsvinden op zaterdag.

Foto Luc Crols

De prijs van deze cursus bedraagt € 45 voor leden van Natuurpunt, en € 75 voor niet-leden, maar dan ben je ook meteen lid. Omwille van praktische redenen willen we de inschrijvingen beperken tot 30 personen.

Foto Tim Vochten

Theorie:
Woensdagen 14, 21, en 28 september en 5, 12 en 19 oktober 2022, 19.30 – 22.30 u

Praktijk:
Zaterdag 22 oktober 2022


Inschrijven verplicht via
deze link.
Locaties worden meegedeeld na inschrijven.

Je inschrijving is pas geldig NA overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE77 2200 3405 7342 van Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen, met vermelding van de naam van de cursist, ‘zoogdierencursus’ en je lidnummer (indien van toepassing).

One Comment

Comments are closed.

Related Posts