Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Cursus Spoorzoeken

De succesvolle cursus zoogdieren van 2022 was voor velen een eerste kennismaking met de rijkdom aan zoogdieren hier in de buurt, voor anderen een welgekomen herhaling.

In 2023 zetten we de trend verder met een cursus spoorzoeken. Wie was er als kind niet gefascineerd door oude indianenverhalen? Wie zit er iedere avond aan de buis gekluisterd om te zien hoe een of ander CSI-team aan de hand van de kleinste aanwijzingen het verleden kan reconstrueren? Sporenonderzoek spreekt tot de verbeelding en kan tijdens een wandeling een heel nieuw licht werpen op de natuur en haar bewoners.

Foto Bauke Lenaerts

Om mensen een beetje wegwijs te maken in deze verloren kunst organiseert onze kern Brasschaat een cursus spoorzoeken voor beginners. Na de theorie trekken we eropuit om de natuur eens door een andere bril te bekijken.

De cursus bestaat uit 3 theorielessen van telkens 3 uur en een praktijkuitstap die zal doorgaan in het werkingsgebied van Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen. 

Theorie:
Woensdagen 11 en 18 oktober 2023, 19.30 – 22.30 u
Polygoon vzw, Kapellei 15, Brasschaat

Woensdag 25 oktober 2023, 19.30 – 22.30 u
Ecoloods Natuurpunt, Donkweg 1, Ekeren

Praktijk:
Zaterdag 21 oktober 2023 (in de namiddag)

De cursus wordt gegeven door Joeri Cortens van de Natuurpunt Natuuracademie. Deelnemers krijgen toegang tot een online leerplatform met de gebruikte presentatie en weblinks.

Foto: Geert Steel

De prijs van deze cursus bedraagt € 40 voor leden van Natuurpunt, en € 78 voor niet-leden, maar dan ben je ook meteen lid. Omwille van praktische redenen willen we de inschrijvingen beperken tot 30 personen.

Inschrijven noodzakelijk via deze link.

Je inschrijving is pas geldig NA overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening BE77 2200 3405 7342 van Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen, met vermelding van de naam van de cursist, ‘spoorzoeken’ en lidnummer (indien van toepassing).

Related Posts