Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Vrijwilligers zoeken vrijwilligers – kom kennis maken

Zaterdag 1 april 2023, 13.30 u – 17 u in de Ecoloods, Donkweg 1 in Ekeren

Op zaterdag 1 april 2023 verwelkomen we iedereen die wil bijdragen aan de werking van Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen: we zoeken extra vrijwilligers. Of je nu veel of weinig tijd hebt, iets kent van de natuur of helemaal niet, iedereen is welkom. Want Onze Natuur heeft je nodig.

Tijdens een wandeling met onze vrijwilligers door de Oude Landen vertellen ze je wat ze allemaal doen: hoe wij het beheer in onze 1200 ha natuurgebied organiseren, welke dieren en planten we monitoren, hoe we dat doen en welke activiteiten we nog organiseren voor jong en oud. Allicht zit daar ook iets bij waar jij aan kan en wil bijdragen.
Na de wandeling maak je in onze Ecoloods op een ludieke manier kennis met andere vrijwilligers en vertellen zij je welke concrete taken ze opnemen. Zo krijg je een idee over hoe jij zou kunnen bijdragen.

Met meer vrijwilligers kunnen samen meer taken opnemen, de taken onderling beter verdelen of gezellig met z’n allen uitwerken. Samen versterken we de natuur in de buurt: goed voor de biodiversiteit, voor het klimaat en je gezondheid. Je leert nieuwe mensen kennen en leert bij over de natuur. Zo zoeken we mensen die fysiek aan de slag willen gaan: je kan helpen bij graslanden
hooien, wandelpaden onderhouden, exoten verwijderen, wilgen knotten en veel meer beheeractiviteiten.
Ook mensen die de natuur willen bestuderen zijn zeer welkom. Je kan je eigen waarnemingen ingeven of je sluit aan bij een van onze werkgroepen. Om al onze activiteiten te ondersteunen zoeken we ook mensen die van sociaal contact houden en zich willen bezighouden met de praktische kant van onze activiteiten. Kortom, voor ieder wat wils.

Kom naar de Startdag en ontdek waar jij je voor wil inzetten!
Inschrijven mag via www.antwerpennoord.be/events/20230401_startdag. Zo weten we hoeveel gidsen we moeten voorzien.

Klik op de foto om je in te schrijven

Related Posts