Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Week van het Bos

Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in het bos in onze buurt. We nemen je mee naar plekken in het bos die normaal niet toegankelijk zijn. Daar valt heel wat te ontdekken!

Wees er snel bij, want inschrijven is noodzakelijk voor beide wandelingen en de plaatsen zijn beperkt.

Avontuurlijke wandeling in Ertbrandbos

Fort van Ertbrand

In Kapellen hebben we met het Ertbrandbos dé perfecte locatie om een rustgevende boswandeling te maken. In het natuurgebied achter het fort, eigendom van Natuurpunt, kan je het ganse jaar door een wandeling maken langs het ‘boommarterpad’. Dit uitgestippelde parcours is een viertal kilometer lang en loodst je door een groot stuk van dit mooie bos. 

Er is echter een deel van het gebied dat niet vrij toegankelijk is omdat het een rust- en broedgebied is voor tal van dieren. Een oehoepaar bracht hier al jongen voort, maar ook de zwarte specht en de boommarter zijn er te vinden. Ter gelegenheid van de Week van het Bos organiseren we hier uitzonderlijk een geleide wandeling. Een ideale gelegenheid om dit mooie stukje natuur te leren kennen. Misschien ontmoeten we ook enkele van de uitzonderlijke bewoners.

Zondag 8 oktober 2023, 14 – 17 u
Kruispunt Marcottedreef – Oude Galgenstraat, Kapellen

Herfstwandeling in Koude Heide

Foto Bob Jorens

De Koude Heide in Kapellen is een prachtig stukje ongerepte natuur en eigendom van Natuurpunt. Om de rust in dit gebied te vrijwaren kan je het enkel bezoeken onder begeleiding van natuurgidsen. Zij nemen je tijdens de Week van het Bos mee door dit natuurgebied. Het is aangewezen zo veel mogelijk met de fiets te komen of te carpoolen; de parkeermogelijkheden zijn beperkt.

Zaterdag 14 oktober 2023, 14 – 16 u
Ingang Koude Heide, Heidestraat Noord, Kapellen

Related Posts