Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Groene Tornado's - Galgeschoor

do10sep09:00do15:00Groene Tornado's - Galgeschoor09:00 - 15:00(GMT+02:00) Ecoloods Natuurpunt, Donkweg 1 - via de Lindenlei, EkerenType activiteitBeheerwerken

Meer info

Op donderdag 10 september werken we op vraag van het Antwerps Havenbedrijf aan het Galgeschoor.

In december 2019 won Jan De Nul de Port of Antwerp “Plastic Challenge”.  Dat was een oproep voor een haalbare oplossing om op technisch, budgettair, logistiek en milieukundig gebied, de massa plastic korrels uit het Galgenschoor te verwijderen. We kozen samen met de experts voor het project van het bedrijf Envisan (van de Jan De Nul Group) uit. Die stelde voor om een soort krachtige stofzuiger op rupsen te bouwen die plastic korrels kon opzuigen.   Het prototype is nu klaar en zal één van de volgende weken worden uitgetest.

Vooraf moeten enkele stroken van 100 lopende meter van de dijkvoet vrijgemaakt worden van grote stukken zwerfvuil (touwen, flessen, hout) zodat de korrels probleemloos kunnen worden opgezogen.  De grote stukken zouden immers snel de slurf verstoppen.

Wij spreken af om 9 uur aan de loods en rijden zoveel mogelijk samen (met een mondmasker op). Met de Citroen kunnen drie vrijwilligers mee. Met onze elektrische wagen twee.  Kandidaat bestuurders mogen zich aanmelden. Voor de groene tornado’s die rechtstreeks naar het Galgeschoor kunnen komen: wij zullen rond 10 uur ter plaatse zijn aan de Scheldelaan ter hoogte van Gunvor. (zie plan). Voor de vrijwilligers die met de eigen wagen komen kunnen we (uitzonderlijk)  een verplaatsingsvergoeding voorzien van 0,28 euro/km. Met de fiets of met het openbaar vervoer is de verplaatsing moeilijk te maken.

We brengen nog even de veiligheidsvoorschrift in herinnering :

  • Kom alleen werken als er geen ziekteverschijnselen zijn.
  • Hou voldoende afstand.
  • Kom op eigen initiatief naar de werkplaats – er is geen collectief vervoer.
  • Zorg voor handhygiëne.
  • Draag handschoenen
  • Gebruik een mondmasker als je dicht naast elkaar werkt.

Wij zorgen voor  handschoenen en mondmaskers.

Meer

Uur

10 september 2020 09:00 - 15:00(GMT+02:00)

Trefpunt

Ecoloods Natuurpunt

Donkweg 1 - via de Lindenlei, Ekeren

Other Events

Meer info / organisator

Get Directions

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *