Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Groene Tornado's : Ertbrandbos - Kapellen

do21dec09:30do15:30Groene Tornado's : Ertbrandbos - Kapellen09:30 - 15:30(GMT+01:00) Ecoloods Natuurpunt, Donkweg 1 - via de Lindenlei, EkerenType activiteitBeheerwerken

Meer info

Als alles goed loopt zijn we vandaag – na 5 jaar eigenaars opzoeken en overtuigen – samen de trotse eigenaars een enkele percelen bos die grenzen aan de Antitankgracht. Samen goed voor zo’n 2,3 hectare waarvan we een groot deel kunnen omzetten naar heide. En waarin maar een beperkt aantal exoten staan !

Weer een stap vooruit in onze plannen om het volledige Ertbrandbos te verwerven. Op die manier kunnen we het bos geleidelijk omzetten naar een gemengd naald- en loofbomenbestand met heiderelicten.

Wij gaan verder met het bestrijden van de Amerikaanse vogelkers aan het afgestorven sparrenbos aan de KMO zone Van Wellen dat er nu uitziet als één grote ‘mikado’ van sparrenstammen. Als we hier niet dringend ingrijpen wordt dit deel van het bos snel overwoekerd met besdragende vogelkersen en dan wordt het dweilen met de kraan open.
We vertrekken aan de loods om 9 uur en zijn rond 9u30 aan de toegang aan het kruispunt Klinkaardstraat en Selstbaan.
Zie plan.

Einde rond 15u30.

 

Meer

Uur

(Donderdag) 09:30 - 15:30(GMT+01:00)

Trefpunt

Ecoloods Natuurpunt

Donkweg 1 - via de Lindenlei, Ekeren

Meer info / organisator