Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

WinterWendeWandeling

Dit jaar wandelen we voor de achttiende keer een WinterWendeWandeling. Naar aloude traditie gaan we met Natuurpunt Brasschaat op zoek naar een stukje ‘onbekende’ natuur in de buurt.

Het Peerdsbos valt voor de meeste mensen in Brasschaat niet onder de noemer ‘onbekend’. Maar toch zijn er in dit waarschijnlijk best bekende bos van Antwerpen nog stukjes bijna ongerepte natuur te vinden waar nog reeën kunnen vertoeven, waar libellen boven snelstromend water dartelen, en waar de voorjaarsflora iedere lente weer het bos verfraait.
En dan is er de Bonte Hanek, het natuurgebied net over de Laarse Beek in Schoten, dat met de aanleg van de E19 en HSL definitief in twee werd geknipt. Het gebied is ondertussen grotendeels eigendom van de gemeente Schoten, en werd onder hoede genomen door het Agentschap Natuur en Bos.
Boswachter Lucas Bergmans zal ons langs de mooiste plekjes van het gebied leiden, en het beheer toelichten dat er voor moet zorgen dat deze plekjes blijven bestaan en de natuur hier nog meer kansen krijgt.

Naar eveneens aloude traditie vieren we de winterwende – de kortste dag van het jaar – met een warm of koud drankje voor alle deelnemers.

Praktische info:

De wandeling gaat door op zondag 22 december om 13u30. Het einde is voorzien rond 17u. Bij vochtig weer zijn stevige wandelschoenen of laarzen aangeraden.

Afspraak: parking van het Peerdsbos aan het einde van de Peerdsbosbaan, te bereiken vanaf de Horstebaan in Schoten.

Related Posts

X