Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Roofvogelcursus – VOLZET

In januari en februari 2020 organiseert Natuurpunt Brasschaat een roofvogelcursus. Net zoals bij de vorige editie, zal Koen Leysen deze cursus weer kundig begeleiden. De cursus bestaat uit 4 theorie-avonden en één dagexcursie. De excursie is een bustocht in een roofvogelrijk gebied.

In de eerste les behandelen we hun bouw, ecologie, de relaties die ze hebben met hun omgeving en de vogeltrek. Ook de bedreigingen komen aan bod. Koen zal ongetwijfeld weer prachtige beelden tonen van onze roofvogels.

De hoofdbrok is determinatie. Het is vaak moeilijk om roofvogels juist op naam te brengen, maar we leren de cursisten stap voor stap hoe ze hierbij te werk moeten gaan en wanneer ze welke soort mogen verwachten. Daarbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan de belangrijkste determinatiekenmerken.

Het is een bijzonder populaire cursus, wees dus snel met inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt tot 50 personen. Je schrijft je in door een e-mail te sturen aan geertsteel@hotmail.com en aansluitend te betalen. Je bent slechts ingeschreven NA betaling! Graag de naam van de cursist vermelden op de overschrijving. Betalen kan op reknr
BE89 7000 1619 3485 van Natuurpunt Brasschaat.

Prijs:

– voor leden Natuurpunt: € 30 als u NIET mee kan op excursie en € 55 als u WEL mee gaat op excursie.
– voor niet-leden Natuurpunt: € 60 als u NIET mee kan op excursie, en € 85 als u WEL mee gaat op excursie. In beide gevallen is het lidgeld meteen inbegrepen.

Lessen

dinsdag 7, 21 en 28 januari en 11 februari 2020 van 19u30 tot 22u30
in Gemeenschapscentrum De Polygoon, Kapellei 15
te Brasschaat – Maria-ter-Heide.

Excursie

zaterdag 15 februari 2020 – details krijg je op de cursus

Related Posts