Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Kasteeldomein Wolvenbos in Kapellen:

van parkgebied naar recreatiegebied?

Het parkgebied Wolvenbos aan de Heidestraat Zuid met een oppervlakte van zo’n 36 ha is een prachtig domein met een neoclassicistisch kasteel uit 1919, met machtige dreven, boomgaarden, weilanden, een gemengd bos en een wintertuin met kleine serres. Het geheel is terecht opgenomen in de ‘Inventaris Bouwkundig Erfgoed’.
Op de bestemmingsplannen is het domein deels ingekleurd als park en deels als bosgebied.

De grote uitdaging voor dergelijke kasteeldomeinen is een goede bestemming te vinden die op langere termijn bijdraagt tot het in stand houden van dit erfgoed.

In dat kader werd in 2017 door het Schepencollege van Kapellen beslist om de woonfunctie op het domein te vervangen naar café-restaurant. Inmiddels is het Wolvenbos gekend als een unieke gelegenheid voor allerhande feesten en activiteiten.

Kennelijk is dit niet genoeg voor de uitbaters. Die wensen nu de kleine serres in de wintertuin om te bouwen te een grote glazen feestzaal voor 270 gasten.

Dit is echt niet de goede locatie voor dergelijke activiteiten!

Het Wolvenbos maakt deel uit van een groot aaneengesloten natuur- en boscomplex van het Ertbrandbos over het Mastenbos, de Uitlegger en het domein de Oude Gracht die een ecologische verbinding maakt tussen de Europees beschermde natuurgebieden Kalmthoutse Heide en het Klein- en Groot Schietveld.
Het is, samen met de Antitankgracht, een onderdeel van de brede groene rand rond Antwerpen met een grote sociale en ecologische functie die we wensen te behouden voor de toekomst.

In het kader van het lopende openbaar onderzoek dienden wij een bezwaar in en verwachten we samen met de buurtbewoners een duidelijk neen van het Schepencollege op deze vergunningsaanvraag.

Lees het bezwaarschrift hier:  

Related Posts