januari, 2020

do16jan09:0015:00Beheer Oude LandenEcoloods Natuurpunt, Donkweg 1 - einde van de LindeleiNatuurgebied of domein:Groene Tornado,Oude Landen

Meer

Meer info

Aan de zijde van de Ekerse Steenweg is er een nieuw fietspad aangelegd.  Dat wordt einde deze maand in gebruik genomen.   Dit fietspad ligt nu vlak naast en deels op de sloot die de grens vormt van het natuurgebied.  In de voormiddag gaan we hier de overhangende takken wegsnoeien en het zwerfvuil opruimen.

Na de middag stappen we naar de overzijde om in het rietland naast de havenweg een aantal jonge schietwilgen weg te halen, en zo het riet wat meer licht en ruimte te geven. Ondanks het lawaai van de autostrade (65 tpt 70 dBA !) broeden er hier nog steeds enkele rietvogels.   Merkwaardig is dat mannetjes die in hogere tonen hebben leren zingen hier een geschikt biotoop vinden waar ze voldoende voedsel vinden om hun jongen groot te brengen.  Al rekenen we er op dat bij de inrichtingswerken van de Havenweg hier eindelijk een degelijk geluidsscherm komt.

We spreken af om 9u aan de loods, Donkweg 1. Einde voorzien om 15u.

Uur

(Donderdag) 09:00 - 15:00

Trefpunt

Ecoloods Natuurpunt

Donkweg 1 - einde van de Lindelei

Meer info / organisator

Willy Ibenswilly.ibens@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X