Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Erfgoeddag- beestig!

zo23apr10:00zo12:00Erfgoeddag- beestig!Schrijf je in!10:00 - 12:00 Veltwijcklaan 27, EkerenType activiteitWandeling

Meer info

Mensen die houden van een natuurwandeling kunnen tijdens de Erfgoeddag kennismaken met het leven van vleermuizen.  Antwerpen beschikt over prachtige forten en tal van bunkers die zijn ingericht als vleermuizenhotel, maar wat veel mensen niet weten is dat er ook in Ekeren enkele schuilbunkers gebouwd werden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er rest er nog één in de nabijheid van het Veltwijckpark.  Deze doet al jaren dienst als woonplaats van vleermuizen. Maar ook oude bomen en kasteel- en kerkzolders zijn ideale plekken voor vleermuizen. 

Wout Willems van Natuurpunt neemt ons mee tot aan de bunker en vertellen meer over het wel en wee van dit unieke nachtdier. Met wat geluk komen we onderweg ook nog Galloway runderen tegen. Dit Schotse koeienras gaat ook al decennia mee. De wandeling start ter hoogte van kasteel Veltwijck (poortgebouw).

Mensen die nog meer dierenverhalen willen opsteken, kunnen terecht in het Wijkcentrum Mariaburg, waar je een mooi overzicht krijgt van Beestige verhalen van Straffe gasten.

RESERVEREN
Aantal plaatsen: 30
Reserveren tot vr, 21/04/2023 – 12 u
Website: https://www.252cc.be
E-mailadres: 252cc@antwerpen.be
Telefoon: 03 292 67 30

Erfgoeddag Ekeren is een initiatief van het district Ekeren in samenwerking met FARO, 252 cc, DAN, Documentatiecentrum Mariaburg en Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen.

Meer

Uur

(Zondag) 10:00 - 12:00

Trefpunt

Parking kasteel Veltwijck

Veltwijcklaan 27, Ekeren

Meer info / organisator

Willy Ibens

willy.ibens@gmail.com

Learn More

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *