Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Cursus Natuurbeheer

In het voorjaar 2020 organiseert Natuurpunt Noorderkempen in samenwerking met Natuurpunt CVN (Céline Ghyselen) een basiscursus Natuurbeheer waarbij de klemtoon ligt op de natuur in de natuurgebieden in de Antwerpse Noordrand en de Noorderkempen. De cursus bestaat uit 7 theoretische lessen over het milieu, soorten, biotopen, natuurbeheer en maatschappij, en verder ook uit 3 terreinbezoeken op een terrein van Natuurpunt. De cursus richt zich tot alle natuurliefhebbers en in het bijzonder tot alle vrijwilligers die in onze natuurgebieden actief zijn (studie, beheer, educatie) of willen zijn.

Orchideeën verschijnen niet zomaar op een terrein, de grauwe klauwier ook niet. Je moet weten welke maatregelen nodig zijn om iets te doen voor de natuur. Op het verkeerde tijdstip maaien kan een moeras vernielen. Om een bos te leren kennen, kijk je best niet naar de bomen maar wél naar wat er in de kruidlaag groeit. Ruigtes zijn belangrijk voor ongewervelden en verdienen een aangepast beheer.

Programma:

Theorielessen in Bezoekerscentrum De Vroente, Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout:

donderdag 13 februari 2020
donderdag 20 februari 2020
donderdag 5 maart 2020
donderdag 12 maart 2020
donderdag 19 maart 2020
donderdag 26 maart 2020
donderdag 2 april 2020

Praktijk: picknick en drank door cursist zelf te voorzien, wij voorzien warme soep voor ’s middags.

zaterdag 15 februari 2020: gebied Essendonkbos
zaterdag 7 maart 2020: gebied Ertbrandbos
zaterdag 21 maart 2020: gebied Stappersven

Prijs: 72,00€/leden Natuurpunt en 80,00€/niet-leden.

Online inschrijven en betalen

Je kan online inschrijven en betalen via creditkaart, bancontact en overschrijving via deze link. Vermeld bij een overschrijving altijd het unieke betalingskenmerk (dat je per mail ontvangt) als gestructureerde mededeling bij je betaling.

Related Posts