Ook wij maken gebruik van cookies. Als je doorgaat, geef je aan akkoord te gaan met onze Privacy Policy.

Behaag … Natuurlijk

Voor de 30ste keer organiseren de afdelingen van Natuurpunt in het arrondissement Antwerpen een ‘behaag-actie’. 

Dat betekent dat jij nog tot 22 oktober 2023 haagpakketten, fruitbomen, klimplanten en enkele hoogstambomen aan een heel aantrekkelijke prijs kan bestellen!

 

Waarom deelnemen aan de ‘behaag-actie’?

Ommuurde tuinen zijn een dooddoener voor egels, kikkers en padden. Kies liever voor een haag, een levende omheining zodat diertjes vrij tussen verschillende tuinen kunnen bewegen.

Nergens ter wereld worden tuintjes zo van elkaar en de buitenwereld afgescheiden als in Vlaanderen. Voor dieren als egels, kikkers en padden vormen die omheiningen vaak onoverbrugbare barrières. Voor wie zijn stukje paradijs toch wil afschermen is een haag met inheemse struiken een echte aanrader.

In veel Vlaamse tuinen staan coniferen geplant die netjes de grens van het grasveld van de buren aanduiden, maar gelukkig planten steeds meer gezinnen nu inheemse bladverliezende struiken als haag. Die zijn beter aangepast aan onze bodem en ons klimaat, volgen het ritme van seizoenen en ook onze wilde dieren weten er van wanten mee.

Natuurpunt pakt voor het 30e jaar op rij uit met de grootscheepse campagne “Behaag … Natuurlijk”. Kant en klare streekeigen haagpakketten worden aangeboden aan demo­cratische prijzen. Vooral het streekeigen karakter van de beplanting en de betekenis hiervan voor de fauna is belangrijk. 

 

Hoe kan je bestellen?

Goed om te weten

Hieronder vind je nog een aantal documenten (in pdf-formaat) om je verder te helpen bij je keuze en je ook in de toekomst een optimale haag te garanderen.

Nieuws per categorie
Categorieën
Blijf op de hoogte

Natuur.ruimte magazine

Het ledenblad van Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen